Вивезення тварини за межі України

Українці та наші пацієнти зокрема подорожують дедалі більше. Хтось залишає країну надовго або назавжди. Хтось виїжджає, але повертається з поїздок за межі нашої країни назад на батьківщину. І багато хто з них хоче, щоб їх улюбленці під час подорожі були поряд. Що треба зробити аби мати таку можливість? Які існують правила вивезення тварин? Які правила країн, котрим належить відвідати? Хто допоможе у всьому цьому розібратися? Ми!

«Звірополіс» надає безкоштовну консультацію та послідовний план дій при зборі документів на тварину для перетину кордонів в різних країнах світу. А також виконує весь спектр необхідних для вивезення послуг, крім тих, які знаходяться під компетенцією державних установ. Звертайтеся, ми все розкажемо і допоможемо зробити, враховуючи індивідуальність вашого особистого випадку! А для загального розуміння приводимо вам перелік документів та процедур для вивезення вихованця за межі України.

  • Міжнародний ветеринарний паспорт англійською мовою з відмітками про чіпування, щеплення та обробку від паразитів.
  • Ідентифікація тварини (клеймо чи мікрочіп). Чіпування та занесення даних чіпа до єдиної бази чіпованих тварин України (http://www.tracer.com.ua/index.php?lang=ua) – 750 грн.
  • Довідка про виявлення в крові тварини титру антитіл до вірусу сказу. Вартість аналізу на титр антирабічних тіл стандартний— 5012,00 грн. Вакцинація проти вірусу сказу — 378 грн.
  • Форма 1 чи Форма 1 Вет — видається державною ветеринарною клінікою при наявності міжнародного ветеринарного паспорта (п.1)
  • Довідка про те, що тварина не являє собою племінної цінності, оформляється в Кінологічних організаціях України.
  • Копія закордонного паспорта господаря тварини.
  • Спеціальний контейнер для транспортування тварини згідно з вимогами Міжнародної асоціації авіаперевізників (ІАТА)

Чіпування. Мікрочіп знаходиться в спеціальній стерильній капсулі, що виготовляється із біосумісного скла. Він являється цифровим носієм 15-значного коду, який є персональним для кожної тварини та зберігається впродовж усього її життя. Процедура імплантації капсули з мікрочіпом проходить швидко, безболісно та легко, по суті, це звичайна підшкірна ін’єкція. Разовий аплікатор для процедури імплантації разом із мікрочіпом поставляється у стерильній упаковці. Біосумісне скло не дозволяє чіпу переміщуватися в підшкірному просторі тварини.

Переглянути базу чіпованих тварин в Україні можна на сайті http://www.tracer.com.ua

Аналіз на титр антирабічних тіл. Якщо вже були виявлені антитіла до сказу і дія вакцини ще не припинена, вам не треба повторно проводити цю процедуру. Такі рекомендації лабораторії.

Для проведення аналізу пробу беруть щонайшвидше через 30 днів після процедури щеплення, і не пізніше, ніж за 3 місяці до запланованої дати завезення. Термін три місяці не стосується тварин з ЄС, які оглядалися до моменту вивезення за межі ЄС. Відсутність у відповідній довідці запису про щеплення від сказу категорично забороняє ввозити тварину до країни. В такому разі її треба негайно депортувати, а коли можливості це зробити немає, то умертвити в присутності прикордонного ветеринара.

Щеплення проти сказу (R)- один із необхідних заходів для отримання дозволу на вивезення тварини за територію країни. По кожному з перерахованих пунктів є маса додаткових питань та нюансів в залежності від окремого індивідуального випадку (віку вихованця, країни призначення). Ми допоможемо з усім цим розібратися.

Інші статті
  • Небезпечні препарати для тварин

    Небезпечні препарати для тварин. Не слід вживати будь-які людські ліки для тварин, якщо ви не знаєте правильну дозу та чи безпечні вони. Є конкретні засоби, які люди часто використовують для тварин, аналогічно до себе, і таким чином шкодять своїм улюбленцям. Якщо ваш улюбленець веде себе незвично, ви бачите будь-які відхилення від нормального стану чи прояви хвороби- не зволікайте і не займайтесь самолікуванням, одразу звертайтеся до ветеринарних центрів Звірополіс , ми працюємо для вас 24/7/365.

    Читати далі Небезпечні препарати для тварин
  • Важливість щорічної вакцинації

    Збережіть здоров'я ваших домашніх улюбленців з вакцинацією від Звірополіс. Наші ветеринарні центри у Києві пропонують професійний догляд, консультації та комплексні послуги для забезпечення оптимального здоров'я тварин. Запишіться на вакцинацію сьогодні - ваш пет хелскер у Києві.

    Читати далі Важливість щорічної вакцинації
  • Поради для успішного візиту до ветеринарного лікаря від фахівців ветеринарних центрів Звірополіс

    Ветеринарні центри Звірополіс з повним спектром послуг для вашого улюбленця. Ми пропонуємо професійну допомогу ветеринарів у сферах УЗД, кардіології, хірургії, дерматології та інших. Наші фахівці готові надавати підтримку 24/7/365. Перед візитом, будь-ласка, підготуйте всі необхідні документи та засоби безпеки для вашого домашнього улюбленця. З нами ви завжди можете бути впевнені в здоров'ї та щасливому житті вашого улюбленця.

    Читати далі Поради для успішного візиту до ветеринарного лікаря від фахівців ветеринарних центрів Звірополіс